Nem vagytok egyedül

Csoportos filmterápia indul 10-14 éveseknek

Szorongásoldó és önbizalomépítő filmterápiás foglalkozásoknak ad helyszínt a T-Tudok óbudai Kreatív Közösségi Showroomja. A filmesztéta, filmpedagógus Hilbert Anette filmeken keresztül segít kamaszoknak megérteni a saját érzéseiket.

A filmterápiás csoport kistini (10-14 éves) résztvevői a filmeken keresztül ismerhetik fel és fogalmazhatják meg szavakkal vagy képekkel saját érzéseiket, elfogadó, biztonságos közegben, saját kortársaik között.

Ha a gyerek zárkózottabb, ha nem érti, de elszenvedi változó lelkiállapotait, vagy érti, de nem tud velük mit kezdeni, ha kevesebbet kommunikál, mint korábban, gyakran hárít, itt esélye van megnyílni és kifejezni gondolatait, érzelmeit.

Ha úgy érzi, nem figyelnek rá eléggé, vagy nem úgy, ahogyan azt ő szeretné, vagy csak jólesik megélni, hogy nincs egyedül, ha néha küzdelmesen jönnek a szavak, de más történetein, képein keresztül nagyon is tudna önmagához kapcsolódni, itt a helye.

A foglalkozásokon rövidfilmekkel, filmrészletekkel, szituációs játékokkal, jelenetalkotással, mozgással, képkészítéssel teremtünk lehetőséget arra, hogy a gyerekek kifejezzék és megéljék érzelmeiket, illetve megoszthassák azokat. Természetesen úgy és ahogy nekik jó és alkalmas.

A csoportot Hilbert Anette filmesztéta, filmpedagógus vezeti, aki így mutatkozik be: „Tanultam irodalmat, filozófiát, esztétikát, pszichológiát, film- és színházművészetet a Pécsi Tudományegyetemen és Londonban, majd művészetterápiát a Sapientián. Dolgoztam filmben, színházban Jeles Andrással és Halász Péterrel, iskolában a Ghandi Gimnáziumban. Vigyáztam gyerekekre Golders Greenben, tanítottam a Zsigmond Király Főiskolán, Londonban és a Magyar Mozgókép és Médiaoktatási Egyesület kreatív filmes workshopjain.”

Csoportlétszám: 6-8 fő

Mikor:

Keddi csoport indulási időpontja: Október 24.

Csütörtöki csoport indulási időpontja: Október 26.

Kedden és Csütörtökön 17:30 és 19.00 óra között

Hol: a Kreatív Közösségi Showroomban (1035 Budapest, Vihar u. 18.)

Részvételi díj: alkalmanként 8000 Ft

Jelentkezési lap