Pedagógusoknak, intézményeknek

Iskolai programjaink és tréningjeink értékesek lehetnek minden olyan pedagógusnak, aki szeretné bővíteni módszertani eszköztárát, motiválttá tenni tanulóit, fejleszteni azok kreativitását, kritikai gondolkodását. Működésünk pedagógiai alapkoncepciója – a „jól működő osztályterem” – a pedagógusokat osztálytermi munkájuk átalakítására bátorítja, és arra inspirálja őket, hogy újfajta módon közelítsenek ne csak az iskolán belüli, hanem a mindennapokban felmerülő problémákhoz is.

Programjaink

Tréningek

Tréningjeink és egyéni mentorálási tevékenységünk célja a pedagógusok munkájának és a kreatív oktatás tanórai bevezetésének szakmai támogatása, és az oktatási intézmények belső szakmai fejlődésének segítése. A programjaink szakmai alapjául szolgáló ún. „jól működő osztályterem” koncepciójára építve, valamint a kreativitás öt alappillérének megismerésén át konkrét módszertani eszközöket nyújtunk, amelyek beépíthetőek a pedagógusok osztálytermi működésébe.

A Kreatív Partnerség program során innovatív és hosszan tartó kapcsolatok alakulnak ki az iskolák és a különféle szférából érkező kreatív szakemberek között (pl. előadóművészek, képzőművészek, építészek, multimédia szakemberek, tudósok). A program a tanárok és művészek aktív osztálytermi együttműködésén alapszik.

Kreatív Partnerség

Tanulás Művészete

A Tanulás Művészete egy hosszantartó intenzív fejlesztés alsó tagozatos diákok számára. A művészet és kultúra segítségével támogatja a diákokat, hogy végrehajtó funkcióik (önuralom, munkamemória, gondolkodásbeli rugalmasság ) megfelelő mértékben fejlődjenek, és a tanulás “hogyan”-járól szerezzenek megfogható tudást.

Művészetpedagógiai foglalkozásunk során a diákok és tanáraik kortárs művészeti központok, galériák munkatársaival együtt dolgoznak fel szaktárgyi tartalmakat, tanulási kérdéseket, s ezáltal olyan tanulási élményben lesz részük, amely során – a művészet és a kultúra segítségével – kizökkennek a megszokott tanulási rutinból és megtapasztalják az együtt-tanulás nagyszerűségét.

Művészetpedagógia

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy naprakész lehess a programjainkkal kapcsolatban. Ha új tréningünk indul, vagy képzett kreatív szakembereket keresünk fel tudjuk veled venni a kapcsolatot.