A KREATIVITÁS NEM A MŰVÉSZEK KIVÁLTSÁGA, HANEM MINDEN GYERMEK ÉS FELNŐTT TELJESEBB ÉLETÉNEK KULCSA

Ebben segítünk!

A kreativitás egy olyan képesség, amely alkalmassá tesz bennünket arra, hogy újszerűen közelítsünk a problémákhoz és innovatív módon oldjuk meg a feladatainkat. Ezek a képességek ma már a munkaerőpiacon is elengedhetetlenek. A kreatív tanulás emellett hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek elképzelhessék, milyen világban szeretnének élni, és motivációt is ad ahhoz, hogy ennek elérése érdekében megfelelő lépéseket tehessenek. A Kreativ Tanulás és Oktatás Alapítványnál azért dolgozunk, hogy segítsük a kreativitást megtalálni, felszabadítani és fejleszteni az iskola, illetve a munka világában.

Programjaink

Ismeretszerzés kortárs művészeti központok és galériák kiállításainak a szűrőjén keresztül

Tanárok és művészek aktív osztálytermi együttműködésén alapuló, nemzetközileg alkalmazott kreativitásfejlesztő, tanulási kedvet és iskolai eredményességet növelő oktatási program

Egyéni és csoportos kreativitást fejlesztő eszközök és tréningek minden érdeklődő számára

Hogyan kell jól tanulni? Tanulásmódszertan program művészet és kultúra eszközeinek a segítségével

Aktuális

8 alkalmas képességfejlesztés nagycsoportosoknak

Kamaszoknak a lelki egyensúlyért

Hogyan csináljuk?

A kreativitás nem elsősorban művészi tehetség és nem is a szabályok öncélú felrúgása, hanem egy rendkívül összetett és sokrétű jelenség, amely sok területen megnyilvánul: az iskolában, a munkahelyen, vagy akár otthon. A kreativitás 5 fő alkotóeleme a kíváncsiság, az együttműködés, a fegyelmezettség, a képzeletgazdagság és a kitartás. Ezen a képességek mindenkiben fejleszthetőek.

Eredményeink

4015+

résztvevő
diák

173+

résztvevő
pedagógus

102+

résztvevő
művész

Adományozás

Olyan hátrányos helyzetű iskolákban is dolgozunk, ahol az ott tanuló gyermekeknek fokozottan szüksége van azon területek fejlesztésére amelyeket később, a munkaerőpiacon kamatoztatni tudnak. Adományával még több iskolát és gyermeket tudunk elérni programjaink által.

Galéria

Hírlevél feliratkozás

A kreativitás nem a művészek kiváltsága, hanem minden gyermek és felnőtt teljesebb életének kulcsa